WebSiteTemplate.org
Начало > Един сън и две писма

Един сън и две писма

І Петрово 5:8-9 „Бъдете трезвени, будни, противникът ви, дявола, обикаля като рикаещ (ревящ) лъв, търсейки кого да погълне. Съпротивете му се, като стоите твърди във вярата.”

Бях уморен, като прекарах тежък ден на работното място. Връщайки се от богослужение с моя роден брат, видях, че в пощенската кутия има писмо. То беше доста странно, не беше като другите писма и беше адресирано до „Господин Тери”. Писмото беше черно, марката синя. Отворих го, а вътре, черен лист с жълти букви. Там пишеше: „От управителя с черните ръкавици, от княза на света, до божието чадо, което чрез вяра има надежда за вечността.” Ето и цялото писмо:

Здравей, господин Тери!

Разбрах, че ти скоро предаде живота си на Бога и това ме заинтересува. Реших да внуша моето послание в твоите мисли и чувства. Какво е това въодушевление и надежда, които са обхванали душата ти? Защо остави своите приятели, с които се събираше преди? Те тъгуват за теб и твоята компания. Помниш ли, че някои даже ти се обидиха, че се отдели от хубавия живот? Не биваше да допускаш това!

Спомни си колко хубаво ти беше преди. Вярвай си, но не забравяй старите компании, отпусни малко душата си, не ставай толкова свит в себе си и не се задълбочавай до такава степен. И защо е нужно толкова много четене на Библията и толкова много да се молиш. Не е хубаво това. Не ставай фанатик!

Животът около тебе е хубав, излез като другите, разхождай се, наслаждавай се на живота и неговите удоволствия, уплътнявай си времето в света, както правеше преди! Животът е толкова кратък, използвай го! Защо трябва да мразиш този свят? Някои неща не ги разбираш, а още си млад. Разбери, че светът не е лош, избягвай да ми цитираш библейски текстове в своя защита.

Библията е стара книга. Гледай реално на нещата! Я виж колко си млад! Нужно ли е да похабяваш младостта си? Сега искам да ти внуша нещо важно. Някои проповядват за Божията сила и че тя била за всеки. Не е вярно! Не се впускай в такива неща, те не са за теб. Божията сила е само за някои, обикновено за отделни, много известни проповедници. Живей си един спокоен живот! Не бъди толкова въздържан! Надявам се, че ще ме послушаш. В края на краищата, един живот живееш, защо трябва да се лишаваш от удоволствията на този свят.

Относно твоята вяра, ще ти задам въпрос: Как може да вярваш неща, които не виждаш? Я помисли! И толкова време си болен от бъбреци?! Къде е твоят Господ, в когото вярваш? Защо не ти помага, нали вярваш? А сигурен ли си, че Бог ти е простил? Ти сам знаеш какви ужасни грехове си правел преди. Дали те ще бъдат простени и как ще разбереш това? И друго да ти кажа... това, дето се говори за съживление е вятър работа, не се занимавайте с такива неща!

Пак ти казвам, гледай си спокойствието. Недей мисли, че като се молиш много, ще стане нещо. Моли се по-малко! Ако можеш да не се молиш е още по-добре, защо да си губиш времето. Твоите стари грехове са пречка за благословение от небето. Я се погледни колко си несъвършен, нямаш достатъчно знания, нямаш духовни сили, само се мъчиш.

Къде си видял чист и свят човек? Всеки греши! И не се оставяй другите да ти говорят духовни неща, да те съветват и да ти влияят! Ти имаш достатъчно разум, за да се справиш сам в живота. Златни ръце имаш, господин Тери!

Захвани някакъв бизнес! Знаеш какво самочувствие ще имаш тогава. Ще имаш това, което много вярващи нямат. Може да си купиш мерцедес за 60-70 хиляди лева. Задели си доста пари в банката! Недей се среща много с вярващи хора, защото един ти казва едно, а друг друго. По-рядко ходи и на църква. Какво като не отидеш в неделя на богослужение?

Послушай ме! Уреди си живота и бъдещето, нали по-нататък ще имаш и семейство. Не може ли в неделя да отидеш на мач? Или пък на излет в планината! А може би на село! Колко романтично ще бъде! Даже хвани се да работиш на 2-3 места, колко пари ще изкараш!

Ще ти дам съвет: Спри сега за известно време да ходиш на църква, нали имаш вяра в сърцето си. Няма кой да ти вземе вярата. Аз също вярвам, но съм свободен да си живея както искам. Вярвам, че ще се разберем. Ако ме слушаш, колко приятно ще бъде, колко лек ще стане животът ти! Какво ти пречи да хапваш и да пийваш със старите компании? Помниш ли как играехте карти до среднощ? Помниш ли вицовете, шегите и радостта? Колко добре ти беше тогава! Нима си забравил всичко това?

Ако си послушен, някой ден ще те посетя и ще те взема завинаги с мен, в моето царство. Загрижент съм много за теб, господин Тери! Та сега довиждане, и не забравяй моите съвети! До нови срещи! Князът на този свят”

Тъкмо прочетох черното писмо и на вратата се позвъни. Беше пощальонът. Той ми носеше препоръчително писмо. Външно писмото изглеждаше добре - бял плик със златна марка. Отгоре на плика пишеше: „Бързо, спешно.” Отворих го и видях красив почерк на бял лист. Започнах да чета:

„Поздрав от Алфата и Омегата, от Този, който беше мъртъв и оживя, Този, който даде живота си за греховете на света!

Скъпо Мое дете!

Не знам дали разбираш, но след като повярва в Истината и беше спасен, има голяма битка за твоята скъпоценна и вечна душа. Моята любов към теб е голяма. Толкова голяма, че страдах заради теб, за да не страдаш ти във пъкъла.

Принцът на мрака иска да те измами. Той е лъжец и крадец. Представя лъжата  като истина. Преди много време той не устоя в истината. Сега неговите подчинени ти внушават мисли, като искат да те разколебаят и твоята вяра в Мен да отслабне. Когато страдах на кръста, Аз мислех за теб. Знаех, че в бъдеще много хора ще повярват истината и ще приемат спасение в Мое име.

Видях и твоето повярване, видях сълзите ти на покаяние и как реши да Ме следваш с цяло сърце. Видях твоята първа ревност за Мене. Това Ми достави удоволствие, защото без да Ме видиш, ти се реши да Ме следваш. Преобърнах твоята мъка в радост. Бях във възторг, когато получи кръщение в Святия Дух. Знам твоите дела, виждам и някои твои неудачни положения. Но ако ти се молиш редовно и повече, Аз ще имам възможност и повече да те изпълвам и очиствам.

Не забравяй, че Моето учение е твоята храна. Когато го изпълняваш, ще бъдеш задоволен. Искам да те предупредя, че сега, преди да дойда, опасностите и изкушенията са по-силни. Трябва много да внимаваш, да се молиш и да се храниш с думите на живота. Това е от значение за теб.

Виждам, че има недостатъчност в духовния ти живот и трябва старателно да се подготвиш за Моето идване. Имай на предвид, че всяко духовно отслабване е опасно. Който не обръща внимание на себе си, неусетно се отдалечава от Мен. Търси изпълване със Святия Дух, да не би да си християнин без сила отгоре. Ще се появят и неща, които ще искат да те отдалечат от пребъдването. Духът на света влияе силно.

Подреждай си времето разумно. Ако искаш да си в живота, изпълнявай словото Ми. Моли се за освежителните времена, които са плод на покаяние, покорност, ревност и търсене на Бога. Ако се изпълваш със Святия Дух, ще можеш да проникваш по-дълбоко в духовните неща. Защото ще отварям ума ти и сърцето ти. Ще бъда по-близо до теб. Аз съществувам, но правиш ли нещо, за да се приближиш повече до Мен и да се къпеш в Божието присъствие и любов? Само с Мен ще преодоляваш хитростите на дявола.

Когато Моят живот пребъдва в теб, тогава ще понасяш лесно. Аз съм твоето удовлетворение. Скъпо мое дете, извън Мен няма истинско щастие! Твоята покорност ще Ме улеснява, за да те ръководя и благославям. Ако се поддаваш на духа на света, ще отпаднеш от Моята близост и благодат. Замогвай се всеки ден в святост.

Не забравяй простителността и милостта, които много се пренебрегват на земята. Това Ме наранява. Бъди готов винаги. Който изпълнява словото Ми, той ме обича, а който се отклонява, той губи. Такива са духовните закони. Твоето старателно пребъдване означава, че ти мислиш за Мен и Ме почиташ. Това Ме радва.

Помни още, че ако загубиш светските удоволствия, ще спечелиш истинския духовен живот. Ако спечелиш светския живот, ще загубиш истинския живот. Няма среден път. Пази се, защото идвам скоро. Изпитвам радост, когато си мисля за Моя ден, за Невястата.

Знам, че ще взема една армия от ревностни, посветени и искрени души, които са Ме следвали разумно в този свят. Ти се подготви и кажи на другите за това, което споделям с теб.  Ако си ми верен, ще бъдеш завинаги в Моето небесно царство, във вечна светлина. Ето, идвам, дръж здраво това, което имаш, за да не ти отнеме никой венеца на живота. Оставям те с Моя мир! С поздрав: идващият Месия!”

И двете писма оставих на нощното шкафче до мен. Часовникът извъня. Събудих се и погледнах. Беше 6.30 сутринта. Трябваше да се стягам за работа. Погледнах към шкафчето за писмата. Нямаше никакви писма! Какъв сън?! Беше като реалност. Писмата ги няма, но те останаха в моето съзнание, за да не ги забравя никога. Писмата ги няма, но надеждата я има. Две писма, две решения! На кое писмо ще се довериш? Двама господари предлагат себе си. Писмо от долу и писмо от горе. Какво ще избереш, зависи от теб.

Нека Бог да ни помогне да вземем правилното решение и да ни даде сили за устояване до край!