WebSiteTemplate.org
Начало > Нещо, което докосна сърцето ми

Нещо, което докосна сърцето ми

 

Това е текст от служба на Дейвид Хоган в Маями, 2006:

 

Тук сме този следобед да хвалим Христос. Искам да разберете нещо. Идвам от планината в Мексико. Там магьосничеството е много голямо, но има и от Христос. Силата на Бог е мощна! Силна! Здрава! Нито едно оръжие не може да устои срещу нас! Лука 20 глава. 

 

Завърнах се от 14 нови нации. Бях по цяла Африка, по Карибите и по азиатската част на Тихия океан. Виждам Святия Дух. Искам да ви разкажа за един черен мъж, с когото се срещнах в Малауи, Африка. Беше доста луд. Дивак. Но беше истински Божий мъж! И на него не му харесваше как превеждат. И стояхме пред доста хиляди човеци, но той отиде при преводача и му каза: “Излез навън!” Изгони го. И каза: “Аз ще превеждам сега! И аз го погледнах, дори не знаех кой е той. И погледнах пастира. И ми каза: “Добре, всичко е наред!”

 

И тогава този господин започна да говори, да превежда. И в един момент слезе Святият Дух. Единственото друго място, където ми разкъсаха дрехите, беше Мексико и Малауи. Толкова много искаха докосване от Небето, че ме атакуваха. Оставиха ми толкова дрехи и парчета плат, купчина с височина колкото мен, на които искаха да положа ръка и да се моля, за да ги занесат на своите близки по домовете, за да се изцелят болните.

 

Вие трябва да разберете кои сме ние, аз съм един войник, аз съм боец! Аз зная, че изглеждам по-различно от всеки друг, който е на тази конференция. Говоря различно от тях. Но аз съм човекът, на който ще искате да се обадите, ако умрете. Огън! Огън от Бог!!! .....

 

Нямаше възкръснали мъртъвци в Малауи. И така, те ме поканиха, за да научат как да възкресят мъртъв. И това направих. Проблемът е, че правя същото нещо, където и да отида. И аз вярвам, че всеки един от вас може да възкресява мъртъвци! Чрез кръвта на Исус! В Мексико сме погребали 5000 човека, опитвайки се да ги възкресим. И не сполучихме, не успявахме, не можахме пет хиляди пъти! Но с 430 успяхме! Бог ги събуди от мъртвите! И е трудно за хората да разберат това. И аз не го разбирам. Аз не мога да застана там и да се правя на авторитет, защото не аз го върша – Господ възкресява. Всичко го прави Исус! Ние само търсим Исус! Търсим Исус! Търсим Исус! И Той идва! Дойде силата на Бог. И не е моя вината – Бог е, Който Го изпрати!

 

И така, докато бяхме в Африка, този мъж, който се казва Томас, удари ме няколко пъти, докато проповядвах, и ми казваше всеки път едно и също: “Аз също ще възкресявам мъртви!” И всеки път аз го отблъсквах, и му казвах: “Ще го направим!” И му казах: “Ти не се нуждаеш от моето позволение! Имаме позволението на Святия Дух!”

 

Заминахме си от Малауи и не бяха минали и две седмици, и получих един имейл. Имаше една сериозна катастрофа с много починали и много ранени, но както Бог си го планува, Томас е шофирал по пътя. И той ми беше обещал, че ще възкреси най-малко 50 души, преди аз отново да се върна в Малауи. “Да, това ще е добре за мен.” Му казах аз.

 

Полицията вече беше наредила мъртвите от едната страна. Вие знаете как стават нещата. Ранените – от другата страна. И ето, идва към тях брат Томас, стъпвайки доста ядосано. Мрази дявола този мъж! И обича много Исус Христос! Огън!  И отива до полицаите, и им казва: “Моля, може ли да се помоля?” И те казват: “Разбира се, ето тук са ранените, болните.” А той казва: “Не за ранените. Искам да се моля за умрелите.” Това е нещо различно, нали? За вас май е по-лесно да се молите за някой, който има болка в главата, отколкото за един умрял? И къде казва Словото, че не трябва да се молим за мъртвите?

 

Полицаите го изгледали такъв, какъвто бил. За тях и за света ние изглеждаме луди, някакви си ненормални. Защо вие искате да светите като света? Защото те ви гледат и следят как се обличате, и наблюдават, и казват това, което мислят. Бог има моите мисли, аз имам Неговите! И брат Томас минал покрай полицаите. Знаете ли защо? Те го помислили за луд. Оставили го. Пуснали го да мине. И това беше Бог – Той върви с него.

 

Томас положил ръка върху мъртвите. И пред полицаите, пред репортерите, Бог започнал да изправя умрелите, да ги възкресява. И това станал първия репортаж за възкресяване на мъртви в Малауи. И Бог ни позволи да бъдем една малка част, да стимулираме някой, който да го направи. Кажи: “Аз съм добър войник!” И сме тук, за да ви стимулираме, да бъдете и вие добри войници. Тук съм, за да ви науча и да ви стимулирам, да излезете и да вървите с оръжието в ръката си – мечът на Духа, който е Словото на Бог.

 

Лука 20 глава, 37 и 38 стих: “А че мъртвите биват възкресени, това и Мойсей показа в мястото дето писа за къпината, когато нарече Господа "Бог Авраамов, Бог Исааков и Бог Яковов". Но Той не е Бог на мъртвите, а на живите; защото за Него всички са живи.” И като оставих да ми порасне косата в Африка, те се страхуваха от мен като от лъв. Вие също трябва да се страхувате, защото огънят на Бога е величествен.

 

Искам да споделя с вас и една друга история. Бог не е Бог на мъртвите, а на живите. Колко от вас религията ги е погубила и ви убива? Колко от вас, седналите тук, са доминирани от  хубавото, от удобното? Колко от вас са завладени от облеклата и скъпите дрехи на дявола? Защото модерното е от дявола. Вие сте свободни. Вие сте живи в Святия Дух. Бог уби Своя Син заради вас и Бог възкреси Своя Син от мъртвите заради вас. Бог не  е Бог на мъртвите, а Той е Бог на живите. Би трябвало да действаме като живи! Да действаме, пълни със силата от Бог! Трябва да оставим помазанието да се влива в нас.

 

Току що се завърнахме от остров Соломон във Фиджи. Там е много красиво. И Фиджи, и Соломон са много красиви острови. Но нещо се случи с мен там. Да, плувах във водата с акулите. Много са големи тези акули. Но нещо се случи и мисля, че то промени живота ми завинаги. Не беше една велика конференция. Може би вие никога няма да чуете за нея, но позволете ми да ви кажа какво се случи. Един от вождовете на племето, той е шеф, се приближи до мен и ми каза: “Братко Давид, аз знам, че не ви е в характера да оставяте хората в нужда, защото тук има доста болни, но се нуждая от една услуга.” И аз му казах: “Говори!” Каза: “Моля ви, елате да се помолите в болницата, защото някои от нашите добри хора са там. Докторите вече се предадоха и нищо не могат да направят за тях. Една жена стои вече доста време там и лекарите казват, че е обладана от демони.” Попитах го: “Кога да отида? И ще бъдем там.”

 

И аз отидох в болницата. Слушайте внимателно сега! Цялото семейство на тази жена бяха новородени. Те бяха в църквата от 34 години. Говореха на езици. Знаят повече стихове наизуст от Библията, отколкото знам аз. Но не се отнася до техния интелект, а се отнася за Бога на живите! Това е докосването на Бога на живите. Отидохме в болницата. Миришеше странно. Много миришеше. И там имаше доста болни. И леглото на тази жена беше вече пълно с изпражнения, прогизнало. Доста силно беше това. И докторите казаха, че вече няма да живее, че ще умре сутринта. И аз се обърнах и погледнах съпруга – доста голям мъж. Всичките им деца и внуци бяха там. Бяха пълни със Святия Дух, говореха езици, цитираха Словото, но мама умираше...

 

И аз се изправих срещу съпруга й и го погледнах. И го попитах: “Какво искаш?” И беше много просто това, което той искаше. И каза: “Искам да ми върнат съпругата!” И знаете ли какво му казах? Същото, което и вие щяхте да му кажете: “Ще направя най-доброто, което мога.” Но аз, защото съм добър войник, нямам страх от нито един демон. Страхувам се само от Бога на живите!

 

И обикалях там, и миризмата беше доста лоша... Защото тук ни гледат доста хора в този салон и мнозина ще ни гледат в света. Но вие се намирате в същото положение. Вие търсите някой, а той стои вътре във вас! Казва се Надежда в славата. Казва се Бога на живите. Богът на Авраам, Исаак и Яков. И Той е мой Приятел. И отидох до тази жена, която беше в кома вече. От очите й се виждаше само бялото. Езикът й беше надут и й течеха лиги. Къде е огънят на Бог? Къде са живите?! Нашият Бог е Богът на живите!

 

Положих ръка на тази жена и докосването за нея беше все едно, че й сложих електрически кабел. Тялото й се разтрепери. Отидох до мъжа й и му казах: “Бог да ви благослови! Ще се видим по-късно.” Той очакваше нещо повече от това, нещо по-голямо. Очакваше една дълга молитва. Не е в моите думи. Не е в моето докосване. Но е докосването на Бога на живите.... Да!

 

Там не е голяма църквата и нямаше специална служба онази вечер. Но изведнъж се появи голямо раздвижване. И един мъж започна да тича по платформата. И знаете ли кой беше това? Беше съпругът. Той грабна микрофона и започна да тича в кръг, защото по-малко от 20 минути, след като напуснахме болницата, неговата съпруга седнала в леглото, погледнала синовете си и казала: “Какво правите? Гладна съм! Искам да ям.” Бог на живите! Бог на живите!

 

Имахте възможността през тези няколко дни да ви послужат и да ви говорят  едни от най-помазаните и най-великите служители на днешно време. Но това няма да ви помогне за нищо, ако вие не се изправите, и не тръгнете към света.

 

Потърсете с мен 13 глава на Деяния. От 29 до 33 стих: “И когато изпълниха всичко, що бе писано за Него, снеха Го от дървото и положиха Го в гроб. Но Бог Го възкреси от мъртвите. И Той в продължение на много дни се явяваше на тия, които бяха възлезли с Него от Галилея в Ерусалим, които сега са свидетели за Него пред людете. И ние ви донесохме блага вест за обещанието дадено на бащите ни, че Бог го изпълни на техните чада, като възкреси Исуса; както е писано и във втория Псалм: „Ти си Мой Син, Аз днес Те родих". Бог възкреси Исус Христос от мъртвите. Нашият Бог е жив Бог. Нашият Бог е жив! Христос живее!

 

Идете на Деяния 3 глава. От 15 до 19 стих: „Убихте Началника на живота. Но Бог Го възкреси от мъртвите, за което ние сме свидетели. И на основание на вяра в името Му, Неговото име укрепи тогова, когото гледате и познавате; да! тая вяра, която е чрез Него, му даде пред всички вас това съвършено здраве. И сега, братя, аз зная, че вие, както и началниците ви, сторихте това от незнание; но Бог по тоя начин изпълни това, което беше предизвестил чрез устата на всичките пророци, че Неговият Христос ще пострада. Затова покайте се и обърнете се, за да се заличат греховете ви, та да дойдат освежителни времена от лицето на Господа”

 

Където и да отидем по целия свят, Бог е приготвил време на освежаване. Бог позволява силата на Евангелието да тече. В Кейп Таун в Южна Африка дузини хора бяха изцелени от рак. Имахме дузини хора, изцелени от СПИН. Дузини човеци бяха изцелени от малария, от туберкулоза. Тогава отидохме в Зимбабве, в една църква с 10000 члена. Чуйте това! Те не се нуждаят от нас! Тяхната икономика е толкова проблематична, че инфлацията стига 1000% за година. Църква от 10000 човека, и не можеха да купят Библии за новите вярващи. Това е грях! Ние живеем в изобилие и се борим за нашето изобилие, бием се за нашата доктрина, и не поглеждаме света. Жътвата е голяма. И Богът на живите е жив! И времето на освежаване е върху нас! А ние се притесняваме за нашите обувки или за колата ни. Би трябвало да се притесняваме за човешките души, трябва да се притесняваме за възкресяване на мъртви, за изцеляване на болни.

 

Заведоха ни в едно село. Там селата са големи. И те ни пуснаха да влезем там, и аз не знаех, че съм първия бял мъж, който влиза там от десет години насам. И те ме попитаха: “Би ли влязъл в селото? Би ли отишъл там?” Отговорът е: “Да, естествено!” Не ме предупредиха, не ми казаха: “Хубаво, но ако отидеш, ще те убият.” Но вижте какво направи Бог!

 

Имаше една дълга редица болни от всякакъв вид болести. И аз, виждайки с очите си, избрах най-трудните случаи, които бяха там. И отидох до тях. Един имаше СПИН и туберкулоза. И аз го грабнах, и го прегърнах. И хората се разбягаха. За първи път те видяха един бял мъж да прегръща един черен. И вместо да ни убият, тръгнаха към нас, за да приемат Святия Дух. Тичаха към нас и се спасяваха. Тичаха към кръста на Исус Христос. Тичаха и се изцеляваха. Прокажени бяха изцелени. Хора със СПИН бяха изцелени. Болни от туберкулоза бяха изцелени. Болни от рак бяха изцелени. Това е Богът на живите! Това е Богът на живите! Това е Богът на живите! Сега са освежителни времена!

 

Много от вас, седналите тук, стоят и очакват някой човек да дойде и да ви докара освежителни времена. Бог иска вие да отидете до Него! Присъствието на Бог е тук! Можем да Го прегърнем! Можем да Го вдишаме! Можем да вървим в Него. Няма значение къде на планетата сме застанали. Сега са освежителни времена.

 

Искам да прочета още един стих. Йоан 11 глава, 38 и 39 стих: “Исус, прочее, като тъжеше пак в Себе Си, дохожда на гроба. Беше пещера, и на нея бе привален камък. Казва Исус: Отместете камъка. Марта, сестрата на умрелия, Му казва: Господи, смърди вече, защото е от четири дни в гроба. Казва й Исус: Не рекох ли ти, че ако повярваш ще видиш Божията слава? И тъй, отместиха камъка. А Исус подигна очи нагоре и рече: Отче, благодаря Ти, че Ме послуша. Аз знаех, че Ти винаги Ме слушаш; но това казах заради народа, който стои наоколо, за да повярват, че Ти си Ме пратил. Като каза това, извика със силен глас: Лазаре, излез вън! Умрелият излезе, с ръце и нозе повити в саван, и лицето му забрадено с кърпа. Исус им каза: Разповийте го и оставете го да си иде.”

 

Аз ви казвам, че има един гроб в много от църквите. И има един камък на вратата. И са мъртви, и не са живи. И аз ще я извикам сега. Ние ще излезем от там. Няма да останем в този гроб. И ще разкъсаме тази дреха от двоен бинт на дявола. Развържете го и го оставете да си отиде! Това е, което Бог търси и го търси сега! Бог търси една войска, търси една армия. Времето на освежаване е върху нас, от присъствието на Бог.

 

Вие трябва да знаете собствените си проблеми и как функционират. И може би те са сериозни, тежки, но има Един по-сериозен и по-тежък от тях. И името Му е Богът на живите! Освежителното време е тук...

 

Имах голяма възможност във Фиджи. Имаше хиляди човеци в Нанди, Фиджи, около 70% бяха индуси, имат много богове, и аз съм човекът, който ще смъмри всичките. Те имат повече от 300 милиона божества, но аз имам Един! И Той е Богът на живите! Стотици човеци дойдоха и се новородиха. Искате ли да знаете защо? Защо оставиха тези милиони божества. Заради Един Бог. Там имаше един мъж, който беше сляп от много години. И неговото семейство не бяха новородени.

 

И аз ги попитах: “Какво искате?” И те желаеха той да бъде изцелен. И аз им казах: “Това ще направим. Вие се молете на вашия предпочитан бог, да видим дали ще го изцели! Хайде, започвайте!” И почаках няколко минути. И не видях нищо. Не знам какво става. Не можете ли да го извикате? Няма да дойде, защото той е фалшив бог. Но моят Бог е Богът на живите. И тогава хванах слепеца, и започнах да се моля на Живия Бог, на Бога на Авраам, Исаак и Яков, Богът на Дейвид Хоган. Исусе Христе, къде си? Моля Те, изцели го!”

 

И той падна на пода, а и аз паднах на пода също. Изправиха ме, за да мога да седна. И аз седнах, и започнах да го гледам. И мина половин минута. Мъжът скочи и започна да бяга по цялото място. Ходеше, скачаше и хвалеше и славеше Бога. Бог отвори очите му. На същото  това служение, секунди по-късно имаше жена, която се беше родила глухоняма. Пред всички се молихме за нея. Ушите й се отвориха и езикът й беше освободен. Бог е Богът на живите!

 

И този следобед ще направим две неща, преди да свършим. Ако вие или който и да е във вашия дом, имат неизцелима болест, искам да се изправите прави там, където се намирате. Изправете се и елате тук, отпред, служителите. Всички останали да останат на място изправени.

 

Искам вие да кажете името на тази болест, която атакува вашия дом. Дават ли ни по телевизора в момента? Да. Вие, които ме гледате по телевизора, няма значение в коя част на света се намирате. Сега ще започнем да се молим и да извикваме Святия Дух. Знам, че има доста пастири тук. Моля ви да се изправите заедно с мен на крака – апостоли, пророци, учители, всички служители да се изправят заедно с мен. Ще извикаме към Святия Дух. Ще извикаме към Святия Дух! Ще молим за огън от Бог. Искам всички тези, които имате болни в своя дом, кажете името на тази болест. Сега започнете да казвате имената на болестта. Кажете името й, болестите, каквито и да са! Огън от Бог! Огън от Бог!

 

Пастори, апостоли, пророци, учители, моля започвайте да се молите на Бог сега, за изцеление и освобождение! В името на Исус, бъдете изцелени! Огън! Огън! Огън от Бог! Огън! Огън... Изцеление! Сила от Бог! Авторитет от Святия Дух! Огън и сила! Помазанието на Святия Дух!

 

Изведете ми сто пастира отпред! Само сто! Няма значение от коя нация сте... Достатъчно. Искам да направя нещо. Аз не знам от коя нация сте. Аз ви поздравявам от Мексико. В Мексико има войници на Христос. Маршируваме Алилуя! И нямаме страх. Имаме огън и сила от Святия Дух. Вървим благословени. Огън от Бог! ... Време на освежаване...

 

Вие, които сте извън залата, вие не сте забравени, вие сте същите като мен. Благославям ви в името на Исус! Извинявам ви се, но аз съм от планината. Нямам красиви думи, за да ви ги кажа. Единственото, което имам, е Святият Дух! Огън...

 

Не е богът на мъртвите, а на живите. Моля ви, моля ви, извикайте народа, който вие представлявате днес тук. Извикайте името му. Молете се към Небето, викайте към Небето! Огън от Бог! Огън! Огън от Бог!

 

Бог ще ви докосне. Не Го отблъсквайте! Този, който отблъсква Святия Дух, не може да Го приеме. Ще приемете сила, помазанието на Бог ще ви изпълни. Ще се завърнете в народите си и ще има спасени души, изцеления, сила. Ще стане нещо различно...

 

Колко прекрасен, прекрасен Бог имаме. О, Бог е добър! Искате ли да приемете? Аз също искам да получа. Искате ли да получите и вие? Аз също искам да получа. Искате ли да получите? Хвърли към мен дрехата... Така се почувствах в Африка... Народе на Бог, сега ще приемем... Ти си велик, Боже наш, нуждаем се... Молим Те, докосни ни! Моля Те, Господи! В святото име на Исус Христос. Вие трябва да Го приемете, ако Го искате... Моля ви, моля ви... Нуждаем се да вдишаме помазанието...

 

Няколко дни бях на коня си в едни от най-бедните места на света. Изкарвах нощ след нощ с тях. Това не ме направи добър мъж. Направи ме коректен, точен пред очите на Бог. Вие може да си мислите, че е много добре да си на такава хубава конференция, толкова голяма. Но вие ме гледате колко съм пиян в Святия Дух. На тази планина всеки ден бях така. И там имаше 50-100 човека. Става въпрос за Исус. Става въпрос за Исус. Нищо повече...

 

А, Давид, не може да е толкова простичко. Да, ама това, което вие правите, изглежда не функционира. И това, което аз правя, изглежда функционира. Отнася се за Исус. Отнася се за Исус. Исус! Искам всички да приемат дарби, помазание, призвания... Готови ли сте? Приеми! Приеми! Огън! Огън! Огън от Бог!

 

Тази част тук... Идвам. Искаш ли да приемеш? Приеми тогава! Хайде! Огън от Бог! Тази редица тук, готови ли сте? Искате ли? Колко много Го желаете? Огън! И тази редица, искате ли Го? Колко го искате? Готови! Огън от Бог! Огън! Огън от Бог! Огън от Бог! Огън... Огън от Бог! Огън...

 

Може ли да изпълните песента “В кръвта на Исус има сила”? И знаете ли защо? Защото на един бял облак Христос ще се завърне със сила и слава. Той ще ни вземе. Готови ли сте? Хора на Бог, пейте, моля ви!